fbpx

Det der med at starte op som selvstændig

 

Hvornår mærkede jeg først poweren til at springe ud i det?

At starte op som selvstændig har været undervejs længe. Fra jeg startede på den emografiske coach uddannelse, var drømmen på sigt at blive selvstændig med min egen coaching virksomhed. Da jeg ramte september 2019 følte jeg mig umotiveret, fastlås og klaustrofobisk i mit arbejde. Jeg havde en kort lunte, og jeg følte mig ikke glad, ved det jeg beskæftigede mig med. Det var på tide, at der skete en forandring. Tanken om at blive selvstændig begyndte at larme, igen. Jeg kunne mærke min indre passion, motivation og inspiration, når jeg dyrkede min virksomhed. Jeg ville gerne i gang, men jeg var pisse bange for at tage skridtet. For hvad ville jeg komme ud til?

I slutningen af november sagde jeg ”endelig” mit faste job op. Det var med blandede følelser. Jeg følte mig helt færdig, der hvor jeg arbejdede, men kunne alligevel ikke helt slippe tanken, om det nu var den rigtige beslutning. Samtidig glædede jeg mig også, ufattelig meget, til endelig at komme i gang med det jeg brændte for, nemlig at hjælpe mennesker.

 

Den første måned som selvstændig

Januar, sh*t en måned. Jeg startede roligt ud med en lille uges ferie – hvilket var meget tiltrængt efter mange ugers hårdt arbejde. Jeg skulle i gang med at finde en ny hverdag, hvor jeg var min egen chef. Jeg kunne bestemme ALT selv. Ærligt, det er sku et kæmpe ansvar. Jeg startede med at sætte høje mål og havde store ambitioner for mig selv og virksomheden. Jeg blev dog hurtigt klogere, og fandt ud af at 12 opgaver på en dag ikke var vejen frem. Jeg fik købt mig en ugeplan, så jeg kunne planlægge mine opgaver for ugen. Det gav mig mere ro og overskud, så opgaverne ikke føltes uoverskuelige og forhastede.

Derudover fik jeg klarlagt mine mål, så jeg hver dag ved, hvad jeg arbejder hen i mod. Det har også gjort, at jeg nu sætter mål, for hvad jeg gerne vil opnå hver uge – det er måden jeg motiverer mig selv.

Jeg har måttet lære alt om virksomhedsopbygning fra bunden. Det har givet mig et godt bekendtskab til youtube, hvor jeg har brugt meget af min tid. Der er jo alt det, jeg har brug for. God, gratis og detaljeret vejledning – det er altså skønt.

Januar bød også på en del personlige ”kriseture”, som jeg kalder dem. Lige fra, jeg kan det hele, til tudeture, til jeg må finde mig et job, til jeg kan jo godt. Jeg tror, jeg var hele følelsesregistret igennem den måned. Haha. Jeg havde de vildeste humørsvingninger, og hvor er jeg dog glad og taknemlig for at have en så tolerant og forstående kæreste. Jeg synes selv, jeg var en mundfuld.

I starten havde jeg svært ved at være meget alene, og jeg kunne mærke, at jeg savnede at have mennesker omkring mig. Jeg fandt derfor nogle skønne sparringspartnere, som jeg mødes og arbejder med engang i mellem. Det er fantastisk med nye inputs og inspirationskilder. Der er stadig en masse, jeg ikke har styr på endnu, men jeg ser frem til at få det.

 

Anden måned som selvstændig

Fra januar hvor alt var nyt, forvirrende og frustrerende, har februar budt på mere ro, orden og balance. Jeg kan mærke, at jeg er ved at finde en balance i det hele. Jeg er blevet mere klar på, hvad jeg gerne vil, og hvor jeg gerne vil hen med GIRAPH.  Jeg har igangsat nye spændende projekter, fået min instagram op og køre, givet min hjemmeside en make-over og selvfølgelig startet denne blog. Jeg har på de to måneder, jeg nu har været i gang, lært ufatteligt meget. Ikke kun om det at have en virksomhed, men også om mig selv. Jeg har fundet ud af, hvor meget grundarbejde der ligger i at starte en virksomhed op, og det tager virkelig sin tid. Jeg har skulle arbejde med min egen tålmodighed og accept, netop omkring dette. Processen er sku ikke altid lige nem, men jeg er vild med processen, og jeg er taknemlig for at have muligheden for at være selvstændig.

 

Hvad er det bedste ved at være selvstændig?

Det bedste er følelsen jeg mærker, når det jeg har knoklet for endelig lykkes. Jeg ved, at det er 100% min fortjeneste, og det er ALT arbejde værd. Jeg er er så stolt af mig selv. Stolt over hvor langt jeg er kommet på kort tid. Jeg glæder mig hver dag til at gå på ”arbejde”. Jeg sætter det i gåseøjne, fordi det ikke kun er et arbejde for mig, det er min passion. Jeg elsker det jeg laver, og så længe det gør mig glad og giver mening, så fortsætter jeg.

 

Til dig.

Hvis du selv går med tanken om at blive selvstændig, så er mit råd til dig – GØR DET! Det er en kæmpe læring og en virkelig fed oplevelse. Det er pisse hårdt, men det er den fedeste følelse, når dit hårde arbejde endelige giver pote. Du vil lære dig selv at kende på en helt ny måde, og gennemgå en vild personlig udvikling. Du vil både hade og elske processen, men i sidste ende vil det være det hele værd.

 

Manifestation:  Jeg fylder i mit hjerte og er taknemlig for min proces.

 

/ Cecilia 💜